Vihoinkin uutta postausta, aika kun ei tunnu millään riittävän kaikkeen.. :)
Mustikat ja vanilja on ehkä mun suosikkiraaka-aineita, niiden makuyhdistelmää on vaikea voittaa ;) Täyte on yksinkertaisuudessaan mahtava, ja onnistuu varmasti!
Pohja:
4 munaa lasiin rikottuna
saman verran sokeria
saman verran vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
- Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään erillisessä kulhossa
- Kääntele jauhot muna-sokeriseokseen varovasti!
- Voitele 20 cm irtopohjavuoka, paista + 175 asteessa n. 20-30 min, kannattaa kokeilla kypsyyttä tikulla varovasti
- Kun kakku on kypsä, ota pois uunista ja anna jäähtyä hetki ennen täytteen valmistamista
Täyte:
1 prk Flora vaniljakastiketta (vaahtoutuvaa )
n. 200g mutikoita
3 liivatelehteä
2 rkl vettä
- Laita liivatteet likoomaan n. 5 minuutiksi
- Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi
- Lisää mustikat vaahtoon
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivate joukkoon, sekoita kunnes seos on tasaista
- Kaada liivateseos ohuena nauhana vanilja-mustikkavaahdon sekaan koko ajan sekoittaen
- anna hetki jähmettyä jääkaapissa
Leikkaa kakku kolmeen osaan, ja kostuta ( itse kostutin maidolla) . Levitä täytettä tasaisesti kahteen kerrokseen, koristele ja kakku on valmis!
Itse käytin koristelussa pensasmustikoita, kermaa ja valmiita marenkeja :)
Harmittavaisesti jäi tuo kakun " kerroskuva" ottamatta, mutta ens kerralla sitten.. :)
saisko näistä kakuista halkileikattuja kuvia et näkis täytteet myös <3 kiitti muru
VastaaPoistaMoikkis! Niinkuin tohon postaukseenki jo laitoin, että unohdin ottaa sen kuvan, eli seuraavalla kerralla sitten ;)
VastaaPoista