Pohja:
7 munaa lasiin rikottuna
saman verran sokeria
saman verran vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
- Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään erillisessä kulhossa
- Kääntele jauhot muna-sokeriseokseen varovasti!
- Voitele 26 cm irtopohjavuoka, paista + 175 asteessa n. 30-40 min, kannattaa kokeilla kypsyyttä tikulla varovasti
- Kun kakku on kypsä, ota pois uunista ja anna jäähtyä hetki ennen täytteen valmistamista
Täyte:
2 prk Valion laktoositon vanhanajanvaniljakastiketta (vaahtoutuvaa )
n. 400g vadelmia
7 liivatelehteä
4 rkl vettä
- Laita liivatteet likoomaan n. 5 minuutiksi
- Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi
- Lisää vadelmat vaahtoon ja sekoita
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivate joukkoon, sekoita kunnes seos on tasaista
- Kaada liivateseos ohuena nauhana vanilja-vadelmavaahdon sekaan koko ajan sekoittaen
- anna hetki jähmettyä jääkaapissa
Leikkaa kakku kolmeen osaan, ja kostuta ( itse kostutin maidolla) . Levitä täytettä tasaisesti kahteen kerrokseen, ja laita hetkeksi kylmään.
Tee sokerikreemi.
Sokerikreemi:
125 g huoneenlämpöistä voita
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä
- Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi
- Lisää vaniljasokeri
- Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin samalla vatkaten
- Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa
- Lisää vaniljasokeri
- Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin samalla vatkaten
- Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti