lauantai 26. huhtikuuta 2014

Valmistujaiskakku sairaanhoitajalle

Viikonlopuksi sain kunnian tehdä tuttavalleni 15 henkilön valmistujaiskakun, toiveena oli vadelmatäyte, ei makea ja koristeluksi jotain teemaan liittyvää. Mikäs siinä, ei muuta kun väkertämään. Täytteeksi tein vadelmamoussen ja pohjana sokerikakkupohja. Kuorutin kakun ensin sokerikreemillä ja laitoin sen jälkeen sokerimassan päälle. Koristeet on myös tehty sokerimassasta.

Pohja:

7 munaa lasiin rikottuna
saman verran sokeria
saman verran vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

- Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään erillisessä kulhossa
- Kääntele jauhot muna-sokeriseokseen varovasti!
- Voitele 26 cm irtopohjavuoka, paista + 175 asteessa n. 30-40 min, kannattaa kokeilla kypsyyttä tikulla varovasti
- Kun kakku on kypsä, ota pois uunista ja anna jäähtyä hetki ennen täytteen valmistamista

Täyte:

2 prk Valion laktoositon  vanhanajanvaniljakastiketta (vaahtoutuvaa )
n. 400g vadelmia
7 liivatelehteä
4 rkl vettä

- Laita liivatteet likoomaan n. 5 minuutiksi
- Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi
- Lisää vadelmat vaahtoon ja sekoita
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivate joukkoon, sekoita kunnes seos on tasaista
- Kaada liivateseos ohuena nauhana vanilja-vadelmavaahdon sekaan koko ajan sekoittaen
- anna hetki jähmettyä jääkaapissa

Leikkaa kakku kolmeen osaan, ja kostuta ( itse kostutin maidolla) . Levitä täytettä tasaisesti kahteen kerrokseen, ja laita hetkeksi kylmään.
Tee sokerikreemi.

Sokerikreemi:

125 g huoneenlämpöistä voita
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä


- Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi
- Lisää vaniljasokeri
- Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin samalla vatkaten
- Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa



Paljon onnea valmistumisen johdosta, ja kiitos kakunleipomiskunniasta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti