Edessä valmistujaiset ja hirveä määrä erilaisia leipomuksia. Vaniljavannikkesiin päädyttiin, kun haluttiin jotain yksinkertaista ja maukasta, sekä helppo valmistaa.
300g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 kanamuna
5,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilja-aromia
3 tl vaniljasokeria
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi
- Lisää kanamuna koko ajan sekoittaen
- Lisää vaniljaesanssi ja sekoita tasaiseksi
- Yhditä loput aineet ja lisää pikkuhiljaa muun taikinan joukkoon
- Laita taikina pursotinpussiin ja pursota rinkuloita pellille ( itse käyin 10mm tähtityllaa )
- Paista n. 8 minuuttia + 175 c
- Jäähdytä
Nämä ovat todella hauraita ja murenevia pikkuleipiä, joten varovaisuutta kuljetuksessa / esillepanossa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti