keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Vehnäsämpylät

Tuoreet sämpylät ovat aivan ihania, varsinkin kahvin kanssa! Meillä sämpylöitä leivotaan aika usein, sillä se on helppoa ja nopeaa, ja tuore leipä on aivan parasta aamupalaa.. :)

Ohje:


5 dl vettä / maitoa
1 pussi kuivahiivaa / 50g tuorehiivaa
1,5 rkl siirappia

0,5 dl kaurahiutaleita
2-3 tl suolaa
2 rkl ruokaöljyä
n. 10 dl vehnäjauhoja


- Lämmitä neste lämpimäksi ( tuorehiiva kädenlämpöistä +38c ja kuivahiiva +42c )
- Sekoita hiiva nesteeseen ( lisää kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ensin, tuorehiivan saa sekoittaa suoraan nesteeseen)
- Lisää siirappi, öljy, kaurahiutaleet ja suola, sekoita tasaiseksi
- Aloita jauhojen lisääminen pikkuhiljaa, kaikkia jauhoja ei tarvitse käyttää
- Kun taikina on valmis kohota lämpimässä n. 30 min HUOM! Jätä taikina tahmeaksi
- Kun taikina on kohonnut n. 2 kertaiseksi leivo sämpylät. Kannattaa jauhottaa kädet ja ottaa suoraan taikinakulhosta sopivia paloja taikinaa ja niistä pyöräyttää sämpylät, sillä löysä taikina tarttuu joka paikkaan, mutta valmiina sämpylätkin ovat pehmeempiä!
- Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia, tai kunnes sämpylät ovat kullanruskeita

Valmista tuli!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti