Meillä juhannus vietettiin mökillä rauhallisesti perheen kera, ja perjantain lounaan jälkeen päästiin nauttimaan Brita-kakkua, jonka täytteenä oli tuoreita mansikoita ja vaniljavaahto.
Tein pohjan jo keskiviikkona etukäteen ja täytin vasta perjantaina hiukan ennen tarjoilua, jolloin pohja oli ihanan rapea.
Ohje:
100 g voita tai leivontamargariinia
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Marenki:
2 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
mantelilastuja
- Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi
- Erottele valkuaiset tarkasti keltuaisista erilliseen kulhoon
- Lisää keltuaiset vatkaten voi-sokerivaahdon joukkoon
- Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää vuorotellen maidon kanssa taikinaan
- Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä kevyesti öljyllä voidelulle leivinpaperille ohueksi levyksi ( tuntuu ettei riitä koko pellille eikä tarvitsekkaan, leviää uunissa todella paljon!! )
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi
- Lisää sokerit valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten
- Levitä jäykkä marenkiseos taikinan päälle puhtaalla nuolijalla
- Ripottele pinnalle mantelilastuja
- Paista kakkua uunin alaosassa 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin
- Jäähdytä pohja
Täyte
4 dl kermaa
200 g vaniljarahkaa
500 g mansikoita
200 g vaniljarahkaa
500 g mansikoita
- Vaahdota kerma
- Lisää kerman joukkoon vaniljarahka varovasti sekoittaen
- Leikkaa jäähtynyt pohja kahtia ja irrota kakkulevy lastalla leivinpaperista - Nosta toinen pohja tarjoiluvadille, levitä päälle varovasti kermavaahtoa sekä runsaasti ( viipaloituja )mansikoita
- Nosta toinen kakkulevy kanneksi, levitä loppu kermavaahto päälle ja koristele mansikoilla
Nauti!
Esillepano ei ole kaikkein tyylikkäin, mutta mökillä sillä ei varmaankaan ole niin väliä, makuhan se on tärkein!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti