tiistai 10. kesäkuuta 2014

Sulkaakääretorttu vanilja-mansikkatäytteellä

Viikonlopun vauvajuhlia varten leivoin täytekakun sijaan kääretortun. Maku oli hyvä, ja pohjan resepti on lainattu Kinuskikissalta. Muuten pohja onnistui hyvin, mutta "rullaamisvaiheessa" pohjan käsitteleminen oli hankalaa sen ollessa niin höttöinen.

Ohje:

Pohja:
3 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta


- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
- Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe
- Siivilöi jauhoseos vaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen
- Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle.
- Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia
- Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle heti uunista ottamisen jälkeen
- Irrota leivinpaperi heti
- Anna jäähtyä liinalla peitettynä

Täyte:

1 prk Flora vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4 rkl vaniljakreemijauhetta
Mansikoita

-  Kaada vaniljakastike kulhoon ja lisää joukkoon vaniljakreemijauhe, vaahdota
- Levitävaahto jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele mansikanpaloja joka puolelle
- Rullaa kääretortuksi, tasoita päädyt ja laita jääkaappiin jähmettymään

Koristeet:

2 prk Flora vispiä
sokerimassakukkia
sitruunamelissan lehtiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti