torstai 17. heinäkuuta 2014

Maailman paras mustikkapiirakka

Hiljaiseloa blogissa.. Sitä kesäloma teettää, aika menee siivillä ja ilmojen ollessa hyvät ei tulisi mieleenkään istua tietokoneella ihmettelemässä, vaikka leivottu on jonkun verran.
Tämä piirakka on maailman parasta!!! Aivan uskomattoman hyvää, parhaillaan silloin kun on yön yli vetäytynyt jääkaapissa ja tarjoillaan kahvin kera, tietty.. ;)


Ohje:

Pohja:
3 munaa
2½ dl sokeria
150 g sulatettua voita
2 dl kevytmaitoa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria ( Dr. Oetker aito vaniljasokeri )
 
Päälle:

200g mustikoita
1 tl perunajauhoja

Muruseos:

50 g voita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

- Sekoita munat ja sokeri
- Lisää sulatettu voi ja maito (älä sähkövatkaimella ellet halua sotkua!!)
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää jauhoseos taikinan joukkoon
- Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi (itse käytän lasagnevuokaa) 
- Sekoita perunajauhot ja mustikat ja levitä pohjataikinan päälle
- Mittaa muruseoksen ainekset kulhoon ja nypi ne sormin murumaiseksi seokseksi, ripottele mustikoiden päälle
- Kypsennä uunissa 175 asteessa n.40 - 45 minuuttia
- Anna jäähtyä ennen tarjoilua

 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti