Pohja:
150 g
margariinia
0,5 dl
sokeria
1
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja
1 - 2 rkl
vettä
- Vaahdota margariini ja sokeri
- Lisää muna yksitellen, koko ajan vatkaten
- Lisää jauhot ja vesi ja sekoita nopeasti
- Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun, (halk. 24 cm) irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille
Täyte:
500 g
maitorahkaa
200 g
ranskankermaa
3
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria ( itse käytin Dr.Oetkerin aitoa vaniljasokeria )
2 rkl
sitruunamehua
2 rkl
perunajauhoja
250 g
mustikoita
- Sekoita kulhossa täytteen ainekset
- Ripottele mustikat pohjan päälle ja lopuksi kaada täyte niiden päälle
- Paista 175-asteisessa uunissa alatasossa noin tunti
Jäähdytä kunnolla ja nauti! Itse kokeilin kypsyyttä tikulla, mutta piirakka on kypsä kun täyte on keskeltä hieman " hyllyvä" ja reunoilta hieman rusehtava :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti