perjantai 21. maaliskuuta 2014

Mustikkajuustokakku

Ohje on Yhteishyvä-sivustolta, ja maultaan tämä "juustokakku" oli ihan hyvä. Lähinnä mieleeni tuli ihan kermaviiliin/rahkaan tehty mustikkapiirakka, mutta olkoon nyt juustokakku-nimellä kun alkuperäinenkin on ;)


Pohja:
150 g
margariinia
0,5 dl
sokeria
1
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja
1 - 2 rkl
vettä

- Vaahdota margariini ja sokeri
- Lisää muna yksitellen, koko ajan vatkaten 
- Lisää jauhot ja vesi ja sekoita nopeasti
- Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun, (halk. 24 cm) irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille
Täyte:
500 g
maitorahkaa
200 g
ranskankermaa
3
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria ( itse käytin Dr.Oetkerin aitoa vaniljasokeria )
2 rkl
sitruunamehua
2 rkl
perunajauhoja
250 g
mustikoita
Sekoita kulhossa täytteen ainekset
- Ripottele mustikat pohjan päälle ja lopuksi kaada täyte niiden päälle 
Paista 175-asteisessa uunissa alatasossa noin tunti
 Jäähdytä kunnolla ja nauti! Itse kokeilin kypsyyttä tikulla, mutta piirakka on kypsä kun täyte on keskeltä hieman  " hyllyvä" ja reunoilta hieman rusehtava :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti