perjantai 21. maaliskuuta 2014

Jäätelöjuustokakku

Aivan mahtavan hyvä, helppo ja nopea resepti! Kesällä tämä juustokakku on ihanan makuista tuoreiden marjojen esim. mansikoiden kanssa tai vadelmamelban, ja tätä ohjetta on helppo muokata ja makuja lisätä. Ohjeen sain monen mutkan kautta anopilta :) Kuuluu yksiin lemppariohjeista ja seuraavaksi meinasin tehdä tästä minttu-suklaa version.. 

Aineet:

10 kpl Digestiv-keksejä
2 munan valkuaista
1 dl sokeria
100g sulatejuustoa ( itse käytän Olympiaa )
2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
2 keltuaista

- Murenna 6-7 keksiä irtopohjavuoan ( 24cm ) pohjalle
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi
- Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi
- Kolmannessa kulhossa sekoita keltuaiset, sulatejuusto ja sokeri
- Yhdistä kaikki "vaahdot" keskenään varovasti käännellen esim. nuolijalla ja kaada keksien päälle vuokaan
- Murenna loput keksit ja ripottele seoksen päälle
- Pakasta yön yli, ja ennen tarjoilua nosta hetkeksi sulamaan

Nopea tehdä ja säilyy hyvin pakkasessa. Kannattaa tehdä vaahdot yllämainitussa järjestyksessä, jolloin vatkaimia ei tarvitse tiskata välillä ;)  Maku on hiukan vaniljajäätelöä muistuttava, ja lapsillekkin varmasti maistuu! :) Kannattaa kokeilla!

Kuvan kakku on juuri otettu pakkasesta sulamaan... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti