sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Amerikkalaiset suklaahippukeksit

Nämä perinteiset amerikkalaiset cookiesit ovat sairaan hyviä, ja meillä ne upposivat parempiin suihin välittömästi! Keksit pursuavat suklaata ja ne ovat ihanan pehmeitä, paksuja ja hieman sitkeitä, nam! Alkuperäisestä ohjeesta ei ole hajuakaan, kun olen kirjoittanut sen reseptivihkooni joskus aikoja sitten.. Oheesta tuli n. 46 kpl 

Ohje:

170g voita
1 4/5 dl fariinisokeria
3/5 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl perunajauhoja
1 tl ruokasoodaa
3 dl (250g)  karkeasti rouhittua suklaata (käytin fazerin sinistä)

-Ota voi ja kananmuna ajoissa huoneenlämpöön
-Rouhi suklaa veitsellä karkeasti
-Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja perunajauho kulhossa
-Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi
-Lisää kananmuna ja vaniljasokeri
-Lisää kuivat ainekset ja sekoita nopeasti taikinaksi, lisää myös rouhittu suklaa
-Laita taikina jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi, helpottaa käsittelyä! 
-Lämmitä uuni 175 C
-Ota kahdella lusikalla pieniä palloja taikinasta/ tai muotoile käsin, ja aseta pellille, jätä muutama sentti jokaisen palleron väliin, älä litistä palloja sillä leviävät uunissa hyvin-Paista uunin keskitasolla n. 8-10 minuuttia, kunnes keksien reunat saavat aavistuksen verran väriä, älä paista keksejä liian kauan, sillä keksien pitää olla pehmeitä vielä kun otat ne uunista
-Anna jäähtyä ja tarjoile




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti