Ohje:
170g voita
1 4/5 dl fariinisokeria
3/5 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl perunajauhoja
1 tl ruokasoodaa
3 dl (250g) karkeasti rouhittua suklaata (käytin fazerin sinistä)
-Ota voi ja kananmuna ajoissa huoneenlämpöön
1 4/5 dl fariinisokeria
3/5 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl perunajauhoja
1 tl ruokasoodaa
3 dl (250g) karkeasti rouhittua suklaata (käytin fazerin sinistä)
-Ota voi ja kananmuna ajoissa huoneenlämpöön
-Rouhi suklaa veitsellä karkeasti
-Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja perunajauho kulhossa
-Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi
-Lisää kananmuna ja vaniljasokeri
-Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi
-Lisää kananmuna ja vaniljasokeri
-Lisää kuivat ainekset ja sekoita nopeasti taikinaksi, lisää myös rouhittu suklaa
-Laita taikina jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi, helpottaa käsittelyä!
-Lämmitä uuni 175 C
-Lämmitä uuni 175 C
-Ota kahdella lusikalla pieniä palloja taikinasta/ tai muotoile käsin, ja aseta pellille, jätä muutama sentti jokaisen palleron väliin, älä litistä palloja sillä leviävät uunissa hyvin-Paista uunin keskitasolla n. 8-10 minuuttia, kunnes keksien reunat saavat aavistuksen verran väriä, älä paista keksejä liian kauan, sillä keksien pitää olla pehmeitä vielä kun otat ne uunista
-Anna jäähtyä ja tarjoile
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti