perjantai 28. maaliskuuta 2014

Ananas-mustikkapiirakka

Tämä ohje on meidän mamman peruja, ja äitini teki meille tätä aina pienenä. Makuyhdistelmä on erikoinen, mutta toimii, suosittelen!

Pohja:
- 150g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl sokeria
- 1 muna, huoneenlämpöinen
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 dl kaurahiutaleita

- Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää muna koko ajan sekoittaen
- Sekoita jauhot, leivinjauhe ja karahiutaleet erillisessä kulhossa ja lisää voi-sokeri-muna seoksen joukkoon
- Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan

Täyte:
- 2 dl kermaviiliä
- 1 muna
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria

- Sekoita täyteaineet keskenään
- Lisää pohjan päälle 1 prk ananaspaloja (valuta mehut pois ) ja n. 200g mustikoita
- Kaada täyte pohjan, mustikoiden ja ananaksen päälle 
- Paista uunin alatasolla 175c n. 40-50 min
- Jäähdytä ja tarjoile



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti