perjantai 16. toukokuuta 2014

Domino-keksit

Domino-keksit ovat yksiä suosikki-keksejäni ja netissä surffailun tuloksena halusin kokeilla niitä omatekoisina. Resepti on oma sovellus, vaikka eipä niissä suuria eroja ole. Kahvin kanssa nautittuina aivan parhaita!

Keksit:

2½ dl huoneenlämpöistä voita
2½ dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljauutetta
5 dl vehnäjauhoja
1½ dl tummaa kaakaojauhetta ( Van Houten )
1 tl suolaa
1½ tl leivinjauhetta

- Vatkaa voi ja sokeri yhteen
- Lisää joukkoon vaniljauute sekä kananmuna, sekoita huolellisesti
- Siivilöi loput kuivat aineet seoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi
- Rullaa taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin 30 min. ajaksi tekeytymään
- Ota taikina jääkaapista ja anna lämmetä hetki (muuten taikina aika lohkeavaista) kaulitse sitä kevyesti jauhotetulla pinnalla
- Kauli taikina n. ½ sentin paksuiseksi ja leikkaa keksit haluamallasi muotilla
- Siirrä leikatut palat pellille ja paista 175 asteessa n. 10 minuuttia
- Jäähdytä keksit ja valmista sillä aikaa täyte

Täyte:

115 g voita/margariinia
1,5 tl vaniljauutetta
2 tl maitoa
7½ dl tomusokeria

- Vatkaa kaikki muut paitsi tomusokeri tasaiseksi massaksi
- Lisää joukkoon vähitellen tomusokeria ( massasta tulee paksua joten käytä ohjeessa mainittu määrä tomusokeria)
- Kaavi täyte pursotinpussiin ja pursota jäähtyneille kekseille
- Etsi kekseille sopivat kannet ja laita tarjolle



Keksit säilyvät huoneenlämmössä tiiviissä rasiassa n. pari päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti