Keksit:
2½ dl huoneenlämpöistä voita
2½ dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljauutetta
5 dl vehnäjauhoja
1½ dl tummaa kaakaojauhetta ( Van Houten )
1 tl suolaa
1½ tl leivinjauhetta
- Vatkaa voi ja sokeri yhteen
- Lisää joukkoon vaniljauute sekä kananmuna, sekoita huolellisesti
- Siivilöi loput kuivat aineet seoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi
- Rullaa taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin 30 min. ajaksi tekeytymään
- Ota taikina jääkaapista ja anna lämmetä hetki (muuten taikina aika lohkeavaista) kaulitse sitä kevyesti jauhotetulla pinnalla
- Kauli taikina n. ½ sentin paksuiseksi ja leikkaa keksit haluamallasi muotilla
- Siirrä leikatut palat pellille ja paista 175 asteessa n. 10 minuuttia
- Jäähdytä keksit ja valmista sillä aikaa täyte
Täyte:
115 g voita/margariinia
1,5 tl vaniljauutetta
2 tl maitoa
7½ dl tomusokeria
- Vatkaa kaikki muut paitsi tomusokeri tasaiseksi massaksi
- Lisää joukkoon vähitellen tomusokeria ( massasta tulee paksua joten käytä ohjeessa mainittu määrä tomusokeria)
- Kaavi täyte pursotinpussiin ja pursota jäähtyneille kekseille
- Etsi kekseille sopivat kannet ja laita tarjolle
Keksit säilyvät huoneenlämmössä tiiviissä rasiassa n. pari päivää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti