Leivoin äitienpäivän kunniaksi kinuskikakun, ja tein ensimmäistä kertaa elämässäni kinuskia ja siitä tuli mielestäni täydellistä!! ( ensikertalaisen tuuria? )Levitys ei kyllä mennyt ihan nappiin, kinuski ehti sen verran jäähtyä että jämähti heti, mutta onnaksi maku on se mikä ratkaisee :)
Maultaan kakku oli ihan hyvä, täytteeseen olisin kaivannut enemmän, jotain, mutta pojun ehdoilla mentiin ja hän ainakin tykkäs :)
Pohja:
4 munan sokerikakkupohja ( katso ohje täältä )
Kakku tehty 24 cm irtopohjavuokaan.
Täyte:
2 banaania survottuna
2 prk kuningatar-pilttiä
Kostutus maidolla
- Survo banaanit ja lisää joukkoon Kuningatar-piltti
- Levitä vähän kostutetun kakun päälle ja laita jääkaappiin odottamaan kinuskia
Kinuski:
( 24 cm pohjaan)
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
- Laita ainekset teflon-pintaiseen kattilaan
- Kuumenna, kunnes seos kiehuu
- Alenna lämpöä keskiteholle ja jatka keittämistä välillä sekoitellen n. 15-20 minuutin ajan, kinuskin koko ajan kiehuen hiljaa
- Kun kinuskiseos alkaa olemaan selvästi paksumpaa, tee vesilasitesti;
laita kylmää vettä lasiin ja tiputa sinne pieni nokare kinuskia. Jos kinuski liukenee veteen jatka keittämistä, jos taas saat kinuskin "yhtenä nokareena" pois on seos valmis
- Kaada kinuski heti kakun päälle, levitä lastalla varovasti
Koristeet:
6 dl Flora vispiä
pehmeitä hopeakuulia
Pahoittelen kuvanlaatua, ens kerralla parempia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti