lauantai 22. helmikuuta 2014

Blueberry Crunch Coffee Cake

Aivan uskomattoman hyvän makuinen, vaikka ulkoisesti ei ehkä ole kaikkein kaunein, mutta hei, maku ratkaisee! Ohje on Amerikan herkut-kirjasta, itse laitoin lisäksi vaniljasokeria. Helppo ja nopea tehdä, kakku oli sisältä mehevä ja päältä rapea, ja kaneli sopi tosi hyvin mustikan kanssa. Tulee ehdottomasti olemaan yksi suosikkini!

Ohje:

5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
50 g voita 
2,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1,5 dl maitoa
5 dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita 
2 rkl vehnäjauhoja

Kuorrutus:
1,5 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
4 rkl voita
0,5 tl kanelia

- Voitele ja jauhota kakkuvuoka, itse käytin 24 cm irtopohjavuokaa

- Vaahdota voi ja sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- Lisää muna ja sitruunan kuori ja vatkaa hyvin
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe, sekoita jauhoseos ja maito vuorotellen          taikinan joukkoon varovasti käännellen 
- Sekoita mustikoihin 2 rkl vehnäjauhoja ja kääntele taikinaan
- Nostele taikina vuokaan ja tasoita pinta
- Nypi kulhossa kuorrutuksen aineet keskenään ja murustele taikinan päälle - - Paista kakkua +175c n. 45-55 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kypsyyttä voi kokeilla tikulla (Itse paistoin täydet 55 minuuttia uunin alemmalla tasolla). Tarjoile lämpimänä vaikka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti