keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Mummin karjalanpiirakat!

Maailman paras aamu-, väli, ja iltapala; Karjalanpiirakat ja vielä itse tehdyt! Nam! Tässä olisi ohje, jonka olen mummiltani saanut ja itse olen muutaman kerran tehnyt.

Kuoritaikina:

5dl ruisjauhoja
1dl vehnäjauhoja
2dl kylmää vettä
2tl suolaa

Kuoritaikinan valmistus:

-Sekoita jauhot keskenään.
- Mausta kylmä vesi suolalla ja sekoita mukaan jauhoseos ja voi
-Sekoita taikina tasaiseksi, laita sen jälkeen taikina muovipussiin ja anna levätä jääkaapissa vähintään tunti, mielellään yön yli.

Täyte:

2dl puuroriisiä
2rkl voita
1tl suolaa
2dl vettä
1L maitoa
1 kanamuna

Täytteen (puuron) teko:

-Sulata voi kattilassa, älä polta! ja sekoita mukaan riisi ja suola
-Kaada vesi niin, että riisit sihahtavat, ja keitä kunnes vesi on haihtunut
-Lisää maito pienissä erissa, hauduta puuro paksuksi miedolla lämmöllä.
Tämäkin kannattaa tehdä edellisenä iltana, niin puuro saa rauhassa jäähtyä jääkaapissa yön yli :)

Piirakoiden valmistus:

Leivo taikina kahdeksi pötköksi, jaa 24 osaan.
Taputtele palat tasaisiksi jauhojen kanssa, ja aajele palat taikinapulikalla pyöreiksi kuoriksi.
Nosta kuorille jäähtynyttä riisipuuroa ja levitä kuorelle lusikan kanssa.
Muotoile piirakat "rypyttämällä" kuoren reunat piirakan keskustaa myöten. Päät kannattaa kääntää piirakan keskelle niin eivät pala niin helposti! 
Paista n. +200c noin 10 minuuttia. Kun ne ovat kauniin ruskeita, ota pois uunista ja voitele voisulalla.


Nauti esim munavoin kanssa, namnam!! 
Kerralla kannattaa tehdä kunnon satsi, saa pakkaseenkin, eikä tarvitse jatkuvasti olla tekemässä, meillä ei kauan kestä yksi annos ;)

Toivottavasti ohje on mieluinen!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti