Mikään ei ole niin hyvä kuin itse leivottu, tuore leipä! Tämä on helppo tehdä ja varmasti maistuu! Itse teen aina ohjeen tuplana, niin saa pakkaseenkin leipää :) Ohjeen löysin jostain kirjasta ja jokaisella varmaan on omat variaatiot, mutta itse olen tällä tehnyt, välillä olen käyttänyt hunajaa ja ruususuolaa alkuperäisten tilalla.
Taikinajuuri:
2dl vettä
2dl vehnäjauhoja
ripaus kuivahiivaa
Taikina:
1,5dl kaurahiutaleita
1,5dl vettä
1tl suolaa
1tl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1,5rkl ruokaöljyä (esim oliiviöljyä)
0,5pss kuivahiivaa
- Tee taikinajuuri sekoittamalla vesi,jauhot ja hiiva, anna seistä yön yli
- Lisää juuritaikinaan loput aineet ja sekoita yleiskoneella 10 minuuttia/ vaivaa huolellisesti niin kauan kunnes sitko on hyvä
- Anna taikinan levätä sekoittamisen jälkeen noin 20-30 minuuttia
- Leivo leipä ja anna nousta liinan alla 30 minuuttia
- Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia
Taikinasta tulee aluksi aika löysää ja leipä "leivotaan kovaksi" kohottamisen jälkeen jauhojen kanssa.
Toivottavasti maistuu! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti