tiistai 18. helmikuuta 2014

Kauraleipä

Mikään ei ole niin hyvä kuin itse leivottu, tuore leipä! Tämä on helppo tehdä ja varmasti maistuu! Itse teen aina ohjeen tuplana, niin saa pakkaseenkin leipää :) Ohjeen löysin jostain kirjasta ja jokaisella varmaan on omat variaatiot, mutta itse olen tällä tehnyt, välillä olen käyttänyt hunajaa ja ruususuolaa alkuperäisten tilalla.

Taikinajuuri:

2dl vettä
2dl vehnäjauhoja
ripaus kuivahiivaa


Taikina:

1,5dl kaurahiutaleita
1,5dl vettä
1tl suolaa
1tl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1,5rkl ruokaöljyä (esim oliiviöljyä)
0,5pss kuivahiivaa

- Tee taikinajuuri sekoittamalla vesi,jauhot ja hiiva, anna seistä yön yli
- Lisää juuritaikinaan loput aineet ja sekoita yleiskoneella 10 minuuttia/ vaivaa huolellisesti niin kauan kunnes sitko on hyvä
- Anna taikinan levätä sekoittamisen jälkeen noin 20-30 minuuttia
- Leivo leipä ja anna nousta liinan alla 30 minuuttia
- Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia

Taikinasta tulee aluksi aika löysää ja leipä "leivotaan kovaksi" kohottamisen jälkeen jauhojen kanssa.

Toivottavasti maistuu! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti