Kun ei sisällä ollut vielä tarpeeksi lämmin, päätin paistaa iltapalaksi Amerikkalaisia pannukakkuja. Tavallisena lätynpaiston vihaajana tämä oli mieluista puuhaa, sillä kuivalla panulla paistettaessa voi ei roiskunut joka paikkaan eikä tullut yhtään niin kuuma! Pannukakut syötiin vaahterasiirapin ja pensasmustikoiden kera.
Ohje:
2 munaa
3 dl maitoa
1/2 prk kermaviiliä
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria ( Dr. Oetker aito vaniljasokeri )
3 dl jauhoja
1 tl soodaa
- Erottele munan keltuaiset ja valkuaiset
- Vatkaa
valkuaiset vaahdoksi kunnes vaahdosta muodostuu pehmeitä huippuja - Sekoita
keskenään keltuaiset ja loput ainekset
- Nostele lopuksi valkuaisvaahto
taikinaan
- Lämmitä paistinpannu keskilämmölle, älä käytä öljyä/voita pannulla jotta saat pannukakkuihin tasaisen
pinnan (itse paistoin Teflon pannulla)
- Lusikoi taikinaa pannulle n. 2rkl per pannari, ja paista kunnes pintaan alkaa muodostua
kuplia
- Käännä ja paista toiselta puolelta
Tarjoile esimerkiksi marjojen ja vaahterasiirapin kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti