perjantai 1. elokuuta 2014

Amerikkalaiset pannukakut

Kun ei sisällä ollut vielä tarpeeksi lämmin, päätin paistaa iltapalaksi Amerikkalaisia pannukakkuja. Tavallisena lätynpaiston vihaajana tämä oli mieluista puuhaa, sillä kuivalla panulla paistettaessa voi ei roiskunut joka paikkaan eikä tullut yhtään niin kuuma! Pannukakut syötiin vaahterasiirapin ja pensasmustikoiden kera.

Ohje:

2 munaa
3 dl maitoa
1/2 prk kermaviiliä
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria ( Dr. Oetker aito vaniljasokeri )
3 dl jauhoja
1 tl soodaa

- Erottele munan keltuaiset ja valkuaiset
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi kunnes vaahdosta muodostuu pehmeitä huippuja - Sekoita keskenään keltuaiset ja loput ainekset
- Nostele lopuksi valkuaisvaahto taikinaan
- Lämmitä paistinpannu keskilämmölle, älä käytä öljyä/voita pannulla jotta saat pannukakkuihin tasaisen pinnan (itse paistoin Teflon pannulla)
- Lusikoi taikinaa pannulle n. 2rkl per pannari, ja paista kunnes pintaan alkaa muodostua kuplia
- Käännä ja paista toiselta puolelta

Tarjoile esimerkiksi marjojen ja vaahterasiirapin kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti