Peltileipä, tuo ihana keksintö joka on oiva korvike itsetehdyille sämpylöille.
Eilen illalla olin luvannut tehdä leipää, mutten jaksanut alkaa pyörittelemään sämpylöitä joten tein tätä, koska taikina vaan kipataan pellille ja annetaan siinä kohota, uuniin ja valmis! Helppoa, nopeaa ja maukasta!
Ohje:
5 dl vettä
2 tl sokeria
2 tl suolaa
3 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa (11 g)
3 dl rouheisia
sämpyläjauhoja ( Myllärin paras Luomu Sämpyläjauho )
2 dl leseitä tms ( itse käytin Siimeksen luomu lettujauhoja* joka sisältää ohraa, vehnää, ruista ja tattaria )
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä
Voiteluun: vettä
Pinnalle: erilaisia
siemeniä tai leseitä
- Sekoita hieman kättä lämpöisempään veteen ( +42c ) sokeri,
suola, kaurahiutaleet, lettujauho* ja kuivahiiva
- Sekoita vehnäjauhot ja sämpyläjauhot ja lisää ne vähitellen taikinan joukkoon
- Kaada joukkoon öljy ja
sekoita taikina tasaiseksi
- Kumoa taikina leivinpaperin päälle pellille
- Painele taikina tasaiseksi levyksi ja kohota lämpimässä n. 40 minuuttia
-
Pane uuni kumenemaan 225 asteeseen
- Leikkaa kohonnut levy taikinapyörällä
ruuduiksi
- Voitele ruudut vedellä ja ripottele niille erilaisia siemeniä tai
leseitä
- Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti