torstai 7. elokuuta 2014

Peltileipä

Peltileipä, tuo ihana keksintö joka on oiva korvike itsetehdyille sämpylöille.
Eilen illalla olin luvannut tehdä leipää, mutten jaksanut alkaa pyörittelemään sämpylöitä joten tein tätä, koska taikina vaan kipataan pellille ja annetaan siinä kohota, uuniin ja valmis! Helppoa, nopeaa ja maukasta!

Ohje:

5 dl vettä
2 tl sokeria
2 tl suolaa
3 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa (11 g)
3 dl rouheisia sämpyläjauhoja ( Myllärin paras Luomu Sämpyläjauho )

2 dl leseitä tms ( itse käytin Siimeksen luomu lettujauhoja* joka sisältää ohraa, vehnää, ruista ja tattaria )
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä

Voiteluun: vettä
Pinnalle: erilaisia siemeniä tai leseitä

- Sekoita hieman kättä lämpöisempään veteen ( +42c ) sokeri, suola, kaurahiutaleet, lettujauho* ja kuivahiiva

- Sekoita vehnäjauhot ja sämpyläjauhot ja lisää ne vähitellen taikinan joukkoon
- Kaada joukkoon öljy ja sekoita taikina tasaiseksi
- Kumoa taikina leivinpaperin päälle pellille
- Painele taikina tasaiseksi levyksi ja kohota lämpimässä n. 40 minuuttia
- Pane uuni kumenemaan 225 asteeseen

- Leikkaa kohonnut levy taikinapyörällä ruuduiksi
- Voitele ruudut vedellä ja ripottele niille erilaisia siemeniä tai leseitä
- Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti