Ehkä maailman parhaita pullia.. Ihanan vaniljaisia, pehmeitä ja kokonsa puolesta hauska syödä. Meidän pieni mies rakastui näihin pulliin, ja maistuivat ne äidillekkin kahvin kanssa. Ohje on yksinkertainen, ja sopii muna-allergisille.
Kunnollinen kohotus takaa pullien kuohkeuden, ja mahdollisimman vähäinen jauhon määrä pehmeyden. Ohje on reseptivihkosesta, joten alkuperästä ei ole mitään muistikuvaa.
Ohje:
2 dl Flora vanilla-vaniljakastiketta
1 dl vettä
¾ dl sokeria
½ rkl vaniljasokeria (Dr. Oetker Aito Vaniljasokeri )
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
n.6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sulaa voita
Voiteluun:
50 g margariinia sulatettuna
1 dl hienoa sokeria
1 rkl vaniljasokeria (Dr. Oetker Aito Vaniljasokeri )
- Kuumenna vaniljakastike ja vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 C)
- Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu
- Lisää loput jauhot jasulatettu voi
- Alusta taikina tasaiseksi
- Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30-40 minuuttia
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä siitä kaksi n. 25 cm pitkää tankoa, jaa tangot 12 osaan
- Pyöritä palat pieniksi pulliksi
- Nosta uunipellille leivinpaperin päälle
- Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen
- Paista pullat uunin keskitasossa 7-8 minuuttia- Mittaa kulhoon kuorrutusta varten sokeri ja vanilliinisokeri, sekoita
- Voitele kypsät kuumat pullat margariinilla ja pyörittele sokeriseoksessa
Tarjoile vaikka kahvin tai kylmän maidon kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti